Share EncyclopediaHome EncyclopediaCategories Switch Channel

Chinese traditional festival 100 questions and answers on cultural knowledge

2026-06-15 09:091460NameNetworking

Page10

100 questions and answers on traditional chinese festivals and afternoon cultural knowledge

Note: the collection consists of a total of 100 questions, including 40 selected, 20 selected, 30 judged and 10 brief questions, covering all aspects of history, folklore, poetry culture, non-removable knowledge, traditional birth and human heritage, suitable for use in school competitions, traditional cultural assessments, festivals and festivals。

I. Single selection issues (40 in total)

1. What is the date of the regular agricultural calendar for the afternoon festival? ( )

A. Early april, early may, early may, early may, early june, early june, early may, 15 may

Answer: b

The year in which the midday festival was officially included in the list of representatives of the intangible cultural heritage of mankind? ( )

A. 2006 b. 2008 c. 2009 d. 2012

Answer: c

3. How many traditional festivals in my country have been chosen for the world? ( )

A. First b. Second c. Third d. Iv

Answer: a

4. The ancients called the may calendar? ( )

A. Wangmoon b. Poison months/holy months c. Spare months d. Gimoon

Answer: b

5. What are the most widely known commemorative figures at noon? ( )

A. Li baek b. C. Dov d. Woodwood

Answer: b

6. Which of the troupe ministers was it during the war? ( )

B. Qin c. Chu d. Zhao

Answer: c

7. Which of the following are not included in the representation of the quantuan? ( )

"b." "c" "d." "poetry"

Answer: d

What's that? ( )

A. Yangtze b. Zorojiang c. Pearlian d. Zhengjiang

Answer: b

9. What are the main historical figures to remember the midday tradition of the jiang zhe region? ( )

A. W. B. Choo c. Commodore pushes d. Fan

Answer: a

10. What was the representative of the daughter who commemorated her afternoon in the east han era? ( )

A. Chow b. Fa mulan c. C. Cai wenji d. Ban zhao

Answer: a

The traditional proverb, “sing-tao-sing-sing-song-sing-song-sing-sing-sing-song-sing-sing-song-song-sing-song-sing-sing-sing-sing-sing-song-sing-song-sing-sing-song-sing-sing-song-sing-sing-song-sing?”

A. Matsu b. I. C. D. Ha

Answer: b

Question and answer session

The "noon bouquet" that hangs in the afternoon is the weed and

A. Dutch b. C. Willow d. Guiana

Answer: b

13. What colour does the traditional midday line contain? ( )

A. Red b. Black c. Purple d. Yellow

Answer: c

14. What are the traditional cultural concepts of traditional coloured ropes? ( )

"a. Four seasons of peace b. Five lines, five-c. 8 flows d. Five valley fontaine."

Answer: b

At the end of the day, there's the saying, "drink, go away"? ( )

A. Juicy b. Yinky c. Mein d. Guiana. Wine

Answer: b

16. What are the patterns of traditional noon dotting of children?()

A. Dragon b. King c. Fook d. Life

Answer: b

What is the following that is not a quinquennium?()

A. Snake b. Scorpion c. Ant d. Scorpion

Answer: c

18. What kind of organisms does the noon 5 not contain? ( )

A. Gecko b. Spider c. D. Ladybug

Answer: d

What does song dynasty highlight? ( )

"a. Side-side "b. Midday "c. Wigand "d. Mountain "

Answer: b

The author of “who says at the end of the afternoon that manguk's rumours are downplayed” is? ( )

A. Li baibai b. Wen soo-soo c. Soo-d. Doo-pou

Answer: b

What kind of a midday poem comes from “what is the death of the nation?” ( )

A. " midday " , b. " and midday " , c. " tienyang " , d. Days "

Answer: b

22. What is the core spirit of the traditional dragon boat race? ( )

A. Being with b., fighting for c., living with him, and being famous

Answer: b

23. Does not the central role of the traditional lunch bag include? ( )

A. Deworming b. Angel c. Pray for d. Heating

Answer: d

Question and answer session

24. The ancient cuisine is not contained? ( )

A. B. C. Lime d. Fragrance

Answer: c

The main purpose of the old man's lunch soup? ( )

A. Warming b. Cleaning up of disease and c. Ceremony d. Sacrifice god

Answer: b

26. What was the first to document the practice of midday aids? ( )

A. Thesis, b. Theory of the year, c. The book of history, d. Han

Answer: b

27. At noon, many aliases. What are the following? ( )

A. Penyang b. Five sections c. Middle d. Above section

Answer: d

28. What is the generic term for noon?()

A. Mid-autumn b. C. Winter d. New year section

Answer: b

29. What was the initial role of the traditional stings

A. Day-to-day snacks b. Sacrifice and feeding to the aquarium c. Conservatory d

Answer: b

30. What's the northern traditional midday doc? ( )

A. B. Sweet c. Hot d. Halo

Answer: b

31. What is the traditional southern midday motif? ( )

A. Sweet b. Salt c. Acid d. Light

Answer: b

32. From a modern scientific perspective, what are the main problems with alcohol? ( )

A. Tastes of bitter b. With arsenic toxicity and incomprehensible c. Very variable d. Is expensive

Answer: b

33. What is the correct way of abandoning traditional coloured ropes? ( )

A. Throwing b.'s first heavy rain into the water at the end of the afternoon c. Burning and treating d. Permanently

Answer: b

34. What's the vibrator of noon? ( )

A. Day and night, b. Day and night, c. Day and night, d. Temperature drops

Answer: c

35. What level of intangible cultural heritage is a dragon canoe production technique? ( )

A. National b. Provincial c. Municipal d. District

Answer: a

The central reason why the ancients would store the grass at noon? ( )

It's the purest and the brightest c. It's easy to sell d

Answer: b

Which one of these works is the “long too long to hide the suffering of the people”? ( )

A. Nine songs b. Divorce c. Question d. Nine chapters

Answer: b

38. Does the core culture not include? ( )

A. Family loyalty b. Unites in the march of c. Convergence d. Fear of nature

Answer: c

What about the ancient primitive gods at the midday festival? ( )

A. Dragon b. Mountain c. Treasure d. Cook

Answer: a

40. Which of the following are the only folk folklore events in the afternoon? ( )

A. Moon b. Sailong boat c. Posting d. High

Answer: b

Ii. Multiple options (20 in total)

What are the traditional names for the midday festival?()

A. Midday d. Abaland, midday b. Endyang c. Section

Answer: abcd

42. What do the core traditional folklore at noon contain? ( )

A. B. Is a five-coloured c. Drinks d. Sailong canoe, packs

Answer: abcd

What organisms are included in the traditional midday “quinquennium”? ( )

A. Viper b. Scorpion c. C. C. D. Gecko, spider

Answer: abcd

44. What are the usual medicines for the ancient pristine

A. A. B. C. D. Lilac, white

Answer: abcd

45. What is the standard five colours of the traditional line? ( )

A. Blue, red b. Yellow, white c. Black d. Purple, pink

Answer: abc

46. What is the role of the midday suspension

Like 0
Report
Favorite 0
Tip 0
Comment 0
Share 5
MoreRelated Comments
No comments yet, be the first to comment
20XX年滨州市领导干部普法考试答案(附部分新增题目)
20XX年滨州市领导干部普法考试答案(附部分新增题目)171、除按照法律规定可以当场收缴的罚款外,罚款也可以()。AA当事人直接交到指定的银行B当事人直接..

0评论2026-07-27114